برای راه اندازی و مدیریت وب سایت چه باید کرد؟

برای راه اندازی و مدیریت وب سایت چه باید کرد؟

حتما شما جزو کسانی هستید که می خواهند برای شغل خود وب سایت داشته باشند اما از مراحل راه اندازی سایت و چگونگی مدیریت آن اطلاع ندارید. همین ابتدا به جهت اینکه شما به فکر طراحی سایت برای کسب و کار خود افتاده اید به شما تبریک می گوییم. و بدانید که قطعا راه اندازی و مدیریت یک وب‌سایت به عنوان یکی از ابزارهای اصلی برای رشد و موفقیت کسب و کارها بسیار حیاتی است. در ادامه آقا وب با افتخار در مورد مراحل ساخت سایت با شما سخن می گوید:

 

هدفتان از طراحی سایت چیست؟

این سوال شاید بنظرتان خیلی پیش پا افتاده باشد، اما خیلی خیلی مهم است. چه بسیار افرادی که برای شغل خود سایت راه اندازی کرده اند اما بدلیل نداشتن هدف بعد از مدتی آن را رها کرده اند. در حالی شما ابتدا باید هدف‌ خود را از طراحی وب‌سایت مشخص کنید :

  •  آیا می‌خواهید فروش بیشتر داشته باشید؟
  • آیا می خواهید فقط اطلاعات محصولاتتان را ارائه دهید؟
  • آیا می خواهید برند و نام تجاری خود را تبلیغ کنید؟
  • آیا می خواهید برای خودتان اعتبار کسب کنید؟
  • و...

اگر هدف ندارید، ممکن است زمان و سرمایه خود را به هدر دهید.


 

انتخاب نام دامنه ( نام سایت )

دامنه یا آدرس همان نام سایت (نام تجاری شما) است. این آدرس با توجه به پسوند آن (.ir/.com/.org) تعرفه های متفاوتی دارد. کمترین قیمت آن دامنه .ir می باشد. ضمنا از لحاظ فنی تفاوتی با هم ندارند. این نام باید از طریق وب سایت های ثبت کننده و ارائه دهنده، به نام فرد صاحب سایت ثبت شود. ضمنا در نظر داشته باشید که این نام باید در فضای اینترنت یکتا باشد.

 

خرید هاست مناسب

هاست مقدار فضایی است که از یک سرور به مدت حداقل یک سال اجاره می شود و سایت شما در آن فضا آپلود می شود تا در گوگل قابل دسترسی باشد. به تعبییر دیگر هاست یک کامپیوتر بزرگ و قوی است که همیشه به اینترنت وصل است  و سایت و اطلاعات شما در هارد آن قرار می گیرد. هاست با قیمت های مختلف وجود دارد که هر کدام امکانات متناسب با خود را دارد.
 

طراحی سایت

این بخش مهم ترین مرحله تصمیم شماست که می خواهید برای خود سایت راه اندازی کنید. طراحی سایت معمولا توسط افراد و شرکت های مربوطه غالبا به دو روش انجام می شود:

روش اول طراحی اختصاصی سایت هست. در این حالت گروهی از متخصصین و برنامه نویسان خبره ، طبق یک سفارش ویژه از سوی مشتری، سایت را از صفر طراحی و کدنویسی می کنند. سایت اختصاصی یک ابزار خاص هست که کسب و کار شما رو با سایر رقبایتان متمایز می کند.

سایت اختصاصی دارای ویژگی های منحصر به فردی است که مختص شما بوده و قابلیت های منعطفی دارد. طراحی اختصاصی سایت نسبت به روش بعدی نیاز به زمان و هزینه ی بالاتری دارد. طراحی سایت اختصاصی توسط آقاوب در دو مرحله انجام می شود:

1- طراحی قالب: طراحی قالب آن بخش ظاهری سایت می باشد که کاربر می بیند و با آن تعامل برقرار می کند مانند رنگ ها، چیدمان بخش ها، واکنش گرایی و...

2- برنامه نویسی (دیتابیس) : این بخش حساس ترین و مهم ترین قسمت سایت است که در این مرحله مدیریت اطلاعات ، ایجاد قابلیت های مختلف برای وب سایت انجام می شود.

روش دوم طراحی به کمک برنامه های سایت ساز است. در این نوع سایت ها از قالب های آماده استفاده می شود. سایت طراحی شده با این روش نسبت به طراحی اختصاصی سایت هزینه کمتری دارد. متاسفانه این نوع سایت ها در توسعه پذیری دچار مشکلاتی می شوند.

 

مدیریت سایت و تولید محتوا

پس از اتمام مراحل فوق، شما سایت خود تحویل می گیرید. حالا شما باید توسط خودتان و یا شخصی که به عنوان "ادمین سایت" استخدام می کنید، اطلاعات و محتوای سایت خود را مانند تصاویر و اطلاعات محصولات را بارگذاری می کنید. محتوای خوب حتما باید با کیفیت و جذاب باشد، مثلا از اطلاعات بصری مانند عکس و ویدیو استفاده شود تا باعث جذب کاربر شود.
 

حال که شما با مراحل راه اندازی و مدیریت سایت به اندازه این فرصت کوتاه آشنا شدید باید گفت که وب سایت برای کسب و کارها دقیقا مانند تاسیس یک شعبه جدید می باشد. که دائما نیاز به بررسی، رسیدگی و صرف هزینه دارد اما تفاوت فاحش آن با بازار فیزیکی این است که اگر وب سایت خوب مدیریت شود، بیشتر از شعبه فیزیکی می تواند فروش و بازخورد داشته باشد.

 

دیدگاه کاربران

فرهاد بخشایش

به خاطر نیاز به وب سایت برای کار خودم خیلی وقت بود که به دنبال همچین مطلبی بودم، خوب بود اما نیاز به تحقیق بیشتری دارم.

آقا وب

در صورتی که سوالی دارید می توانید با ما در ارتباط باشید.

نجات ثمری

در انتخاب نام دامنه به چه مواردی باید توجه کرد؟ چون ظاهرا باید با دقت و فکر انتخاب بشه.

آقا وب

بله، دقیقا. دامنه باید گویای ویژگی سایت باشد. تلفظ ساده و روان داشته تا در ذهن مانگاری اش بیشتر باشد و...